10.11.2019 20:12

Liverpool FC pakt grootste voorsprong sinds 1993/94

Na een zinderend voetbalgevecht op Anfield kwam Liverpool FC als winnaar uit de strijd. Manchester City deed er alles aan om van een 3-0 achterstand terug te komen, maar verder dan 3-1 kwamen The Citizens niet. Liverpool heeft een voorsprong van liefst acht punten te pakken op naaste belager Leicester City. Maar één keer eerder had de koploper van de Premier League na twaalf speelrondes een grotere voorsprong op de nummer twee.

Alleen Manchester United lukte dat. In het seizoen 1993/94 stond de ploeg van Alex Ferguson negen punten voor op de nummer twee van destijds, Blackburn Rovers. Het team van Pep Guardiola mag goed in de spiegel kijken. Manchester City heeft dit seizoen al elf punten laten liggen. In het gehele vorige seizoen verspeelden ze er zestien en in 2017/18 maar veertien. Voor Guardiola is de nederlaag nog pijnlijker: Nooit eerder behaalde een team onder zijn leiding na twaalf speeldagen minder punten als dit Manchester City (25).

Liverpool uit het zicht van achtervolgers
Naast een voorsprong van acht punten op Leicester City en Chelsea FC, heeft Liverpool een dubbele marge te pakken op elk team buiten de top vier. De ploeg van trainer Jürgen Klopp heeft met 34 punten precies twee keer zoveel punten dan nummer vijf Sheffield United (17). Samen met het Manchester City uit 2011/12 en 2017/18, is Liverpool met 34 punten het team met de meeste punten in de Premier League-historie na twaalf speelrondes. Zondagavond bleek Anfield maar weer eens een onneembare vesting. Dertien thuiswedstrijden werden er op rij gewonnen. Het is voor het eerst in 34 jaar dat The Reds dit klaarspelen. 

 


 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner