01.12.2019 18:08

Ontketende Miedema direct betrokken bij 10 goals

Vivianne Miedema heeft Arsenal WFC zondagmiddag naar een bizarre uitslag geschoten. Met 6 goals en 4 assists hielp de spits haar ploeg hoogstpersoonlijk aan de dubbele cijfers tegen Bristol City WFC: 11-1.

Het zal geen verrassing zijn dat Miedema met deze wedstrijd een onmogelijk record heeft gepakt. Nog nooit eerder was een speelster in haar eentje betrokken bij 10 doelpunten. Daarbij was dit de grootste score ooit in de geschiedenis van Women's Super League. De 0-8 van Chelsea LFC tegen Yeovil Town LFC van afgelopen mei is uit de boeken geschoten.

De monsterscore was voor Arsenal genoeg om weer aan kop van de ranglijst te komen, want Manchester City is zo op een achterstand van 2 doelpunten gezet. The Gunners maakten tot zondag pas 12 doelpunten in 7 wedstrijden, maar de productie is in één klap omhoog geschoten naar 23 treffers. Liefst 10 daarvan kwamen van de voet van Miedema, die nu ruim aan kop staat van het topscorersklassement.

De scoringsdrift van Miedema had nog verder kunnen oplopen, ware het niet dat ze 20 minuten voor tijd naar de kant werd gehaald. Met ook nog Danielle van de Donk en Jill Roord in de ploeg was de Nederlandse inbreng groot bij de recordwedstrijd.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner