04.12.2019 09:00

Pikant: precies bij Man Utd kan Mourinho record grijpen

In de Premier League staat een midweekse speelronde op het programma en daarin bevindt zich een uiterst pikante wedstrijd. José Mourinho gaat met zijn nieuwe club Tottenham Hotspur naar Manchester United. 

Bij die laatste club stond tweeënhalf jaar onder contract, maar in december 2018 werd de Portugese oefenmeester op straat gezet door de clubleiding van Manchester United. Met de Spurs is Mourinho goed begonnen aan zijn nieuwe trainersklus. En om het pikante duel nog iets meer lading te geven, kan Mourinho op Old Trafford een clubrecord grijpen.

Als Mourinho met Tottenham Hotspur wint, is hij de eerste trainer ooit van die club die zijn eerste drie wedstrijden op het hoogste niveau weet te winnen na eerdere zeges op West Ham United en AFC Bournemouth (beide duels eindigden in 3-2). Dat moet dan wel gebeuren tegen de meest gevreesde ploeg voor Tottenham Hotspur. De Londense club verloor tegen Manchester United vaker dan tegen elke andere tegenstander. Liefst 34 keer stapten The Mancunians met een overwinning van het veld.

Slechtste start in 31 jaar
Toch steekt Manchester United niet in de beste vorm, want uit de eerste veertien Premier League-wedstrijden verzamelde het slechts achttien punten. Dat is het laagste aantal sinds het seizoen 1988/89, toen het eveneens achttien punten bij elkaar sprokkelde. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner