05.12.2019 08:45

Klopp in spektakelstuk naar razendsnelle jubileumzege

Liverpool FC tikte Everton FC woensdagavond helemaal scheel. De ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum won in een spektakelstuk, waar de ene treffer nog mooier was dan de ander, op eigen veld de Merseyside-derby met 5-2. Wijnaldum maakte het laatste doelpunt voor de koploper.

De grote man werd echter Sadio Mané. De aanvaller uit Senegal gaf twee assists en was zelf ook goed voor een doelpunt. Divock Origi maakte er twee, Xherdan Shaqiri de overige treffer. Namens The Toffees kwamen Michael Keane en Richarlison op het scorebord. Voor Liverpool-trainer Jürgen Klopp betekende de driepunter op Everton FC, dat nu onder de degradatiestreep staat en zeer waarschijnlijk trainer Marcos Silva gaat ontslaan, een jubileumoverwinning.

Het was namelijk de honderdste Premier League-zege voor de oefenmeester. Om tot dat aantal te komen, had Klopp slechts 159 wedstrijden wedstrijden nodig. Daarmee heeft de Duitser van alle trainers die ooit Liverpool onder hun hoede hadden, het minste aantal duels nodig gehad om tot honderd zeges te komen. Ook als we het afzetten tegen alle trainers die ooit actief waren in de Premier League, kan Klopp fantastische statistieken weerleggen. Alleen José Mourinho had ooit minder Premier League-duels nodig (143 stuks) om tot honderd competitieoverwinningen te komen.

Premier League-trainers die minste duels nodig hadden om tot 100 zeges te komen:

  1. José Mourinho (Liverpool) – 143 wedstrijden
  2. Jürgen Klopp (Liverpool) – 159 wedstrijden
  3. Sir Alex Ferguson (Man Utd) – 162 wedstrijden
  4. Arsène Wenger (Arsenal) – 179 wedstrijden
  5. Rafa Benítez (Liverpool) – 181 wedstrijden

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner