06.12.2019 14:00

Arsenal FC bezig aan slechtste reeks in liefst 43 jaar

Arsenal FC gaat momenteel door één van de diepste dalen uit de clubgeschiedenis. Donderdagavond beleefde de de Londense club weer een grote deceptie. Op eigen veld werd er met 1-2 verloren van Brighton & Hove Albion.

Het betekent dat Arsenal in de eerste vijftien Premier League-wedstrijden van dit seizoen slechts negentien punten heeft behaald. Daarmee staat het dichter in de buurt van de nul dan bij koploper Liverpool FC, dat liefst 43 van de 45 mogelijk punten haalde. Het dramatische seizoen betekende eerder al het ontslag in november van de Spaanse oefenmeester Unai Emery.

Arsenal-legende Freddie Ljungberg werd vervolgens voor de groep gezet, maar met de Zweedse interim-trainer gaat het nog altijd niet beter. Van de laatste negen Arsenal-wedstrijden in alle competities, behaalden The Gunners geen enkele overwinning. Dat overkwam Arsenal in de afgelopen 43 jaar tijd nog nooit. De huidige reeks betekent de slechtste serie sinds het seizoen 1976/77. Die reeks duurde van januari 1977 tot en met april en hield elf wedstrijden stand. 

De reeks van 9 wedstrijden zonder zege voor Arsenal FC:

    O – 2-2 vs. Crystal Palace
    O – 5-5 vs. Liverpool FC
    O – 1-1 vs. Wolverhampton Wanderers
    O – 1-1 vs. Vitória Guimarães
    X – 0-2 vs. Leicester City 
    O – 2-2 vs. Southampton FC
    X – 1-2 vs. Eintracht Frankfurt
    O – 2-2 vs. Norwich City FC
    X – 1-2 vs. Brighton & Hove Albion 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner