07.12.2019 20:49

Big game player Rashford zet Manchester in extase

Na een spektakelstuk in het Etihad Stadium kwam Manchester United als winnaar uit de strijd. Na een comfortabele voorsprong van 0-2 binnen het halfuur, werd het toch nog extreem spannend in Oost-Manchester. Uiteindelijk kwamen The Citizens niet verder dan 1-2, waardoor de achterstand tot koploper Liverpool FC op is gelopen tot een haast niet meer recht te trekken gat van veertien punten.

Marcus Rashord nam zijn team bij de hand tijdens de Manchester Derby. Met een benutte strafschop zette hij The Red Devils op voorsprong. De score werd even later verder uitgebreid door Anthony Martial. De Engelse spits tekende voor zijn tiende doelpunt dit seizoen. Op dat aantal eindigde Rashford vorig seizoen. In grote wedstrijden is hij op zijn best. Vrijwel altijd weet hij het net te vinden tegen top zes teams.

Rashord tegen de traditionele top zes ploegen

  • Chelsea FC - 5 doelpunten
  • Manchester City - 3 doelpunten
  • Liverpool FC - 3 doelpunten
  • Tottenham Hotspur - 3 doelpunten
  • Arsenal FC - 2 doelpunten

Radeloos Manchester City
Niet voor het eerst dit seizoen heeft de ploeg van Pep Guardiola puntverlies geleden. Na zestien duels hebben The Citizens al zestien punten laten liggen. Ter vergelijk: In het gehele vorige seizoen liet Manchester City zestien punten liggen. In het seizoen 2017/18 draaiden ze een nog beter seizoen. Slechts veertien punten werden destijds niet binnengehaald. Nooit eerder werd een team dat veertien punten achter stond alsnog kampioen in de Premier League. Zodoende lijkt Leicester City, nummer twee in de Engelse competitie, de enige ploeg die het Liverpool nog lastig kan maken.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner