08.12.2019 16:08

Nieuwe serie Vardy jaagt op eigen doelpuntenrecord

Met een waanzinnige doelpuntenreeks van elf wedstrijden op rij zette Jamie Vardy in het kampioensjaar 2015/2016 een Premier League-record neer. De spits van Leicester City is nu hard op weg om zijn eigen record te evenaren.

Tegen Aston Villa scoorde Vardy voor de achtste wedstrijd op rij. Eerder trof hij doel tegen Burnley FC, Southampton FC (hattrick), Crystal Palace, Arsenal FC, Brighton & Hove Albion, Everton FC en Watford FC. Al die wedstrijden werden ook gewonnen, wat The Foxes stevig op de tweede plaats van de ranglijst brengt. De achterstand op Liverpool FC bedraagt acht punten, de voorsprong op Manchester City zes.

Vardy en Van Nistelrooy zijn de enige spelers die tweemaal in het rijtje met langste doelpuntenreeksen staan. De Nederlandse spits scoorde eens tien- en achtmaal op een rij. De top vijf wordt gecomplementeerd door Daniel Sturridge, die ook al eens acht duels op rij wist te scoren.

Langste doelpuntenreeksen in de Premier League:

  1. Vardy - 11 wedstrijden
  2. Van Nistelrooy - 10 wedstrijden
  3. Vardy - 8 wedstrijden
    Van Nistelrooy - 8 wedstrijden
    Sturridge - 8 wedstrijden

In zestien wedstrijden was Vardy goed voor vijftien doelpunten dit seizoen, wat hem ruim bovenaan de topscorerslijst brengt. Het totaal van de 32-jarige is naar 95 goals getild, een evenaring van Van Nistelrooy. De Nederlander had daar wel minder wedstrijden voor nodig: 150 tegenover 192. Beide spitsen hebben één Premier League-titel achter hun naam staan.

Leicester op kampioenskoers
De ploeg van manager Brendan Rodgers presteert buitengewoon goed, maar heeft de pech dat Liverpool ongenaakbaar is. Vardy scoorde precies net zoveel als in 2015/2016, toen hij op 24 goals eindigde. Als ploeg doet Leicester City het zelfs beter dan onder kampioenenmaker Claudio Ranieri. Er worden meer doelpunten gemaakt, minder geïncasseerd, de ploeg heeft meer balbezit, en bovenal: het puntengemiddelde ligt hoger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner