17.12.2019 08:00

Rentree na 2 jaar van Riedewald bijna verhinderd

Jaïro Riedewald speelde maandagavond met Crystal Palace tegen Brighton & Hove Albion. Het Premier League-duel eindigde in een 1-1 gelijkspel bij de basisrentree van de voormalig Ajax-verdediger.

Toen Frank de Boer in de zomer van 2017 als trainer van Crystal Palace werd aangesteld, nam hij Riedewald mee naar Londen. Dat werd geen al te groot succes, want De Boer werd al na vier duels ontslagen en Riedewald kwam maar mondjesmaat in actie. De centrale verdediger annex linksback stond tot maandagavond bijna twee jaar geleden voor de laatste keer in een Premier League-wedstrijd in de basis. 

Dat gebeurde tijdens het 0-1 verlies tegen Tottenham Hotspur in februari 2018. Daarna was Riedewald nog vier keer invaller, maar aan de aftrap verscheen hij niet meer. Door het wegvallen van de linksbacks Patrick van Aanholt en Jeffrey Schlupp moest trainer Roy Hodgson op zoek naar een alternatief, welke viel op Riedewald. Echter had het niet veel gescheeld of zijn basisrentree moest worden uitgesteld.

Ook Riedewald, die zich in de rust van het duel met Brighton & Hove Albion moest laten wisselen, kampte met problemen. "Hij kreeg een tik tegen zijn heup op de laatste training. Het leek er tot de warming-up op dat hij helemaal niet zou kunnen spelen. Maar hij kwam de warming-up door, zei dat hij er klaar voor was en kon spelen. Het duurde helaas maar tot de rust, zodat we nog iemand kunnen toevoegen aan de blessurelijst", liet Hodgson weten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner