15.01.2014 23:08

City walst over Blackburn heen

Manchester City heeft zich woensdag vrij gemakkelijk geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. Het elftal van manager Manuel Pellegrini won de replay tegen Blackburn Rovers met overtuigende cijfers: 5-0. Álvaro Negredo en Edin Džeko waren beiden twee keer trefzeker, Sergio Agüero luisterde zijn rentree ook op met een doelpunt.

Eerder deze maand slaagde Blackburn er in eigen huis in Manchester City op een 1-1 gelijkspel te houden, waardoor er een replay aan te pas moest komen. De nummer twee van de Premier League had in eigen huis een stuk minder moeite met The Rovers. Op slag van rust kwam City op voorsprong door Negredo.

In de tweede helft liepen The Citizens vervolgens uit naar een hoge score. Vlak na rust was het wederom Negredo die wist te scoren. Vervolgens liet ook de andere spits van zich horen. Džeko maakte in de 67e minuut de 3-0. In de 72e minuut werd Negredo vervangen door Agüero, die een maand aan de kant had gestaan met een kuitblessure. Nog geen minuut later scoorde de Argentijn de 4-0.

Džeko maakte het feestje compleet door in de 79e minuut de 5-0 te maken. In de vierde ronde van de FA Cup staat Manchester City tegenover Watford.