22.02.2014 17:39

Belangrijke overwinning voor Nürnberg

Trainer Gertjan Verbeek heeft zaterdag met 1. FC Nürnberg de vierde zege in vijf wedstrijden geboekt. De Duitse ploeg zegevierde in een krankzinnige wedstrijd tegen hekkensluiter Eintracht Braunschweig (2-1) en nam zo afstand van de gevarenzone in de Bundesliga.

De thuisploeg moest al na een half uur met tien man verder, na rood voor Per Nilsson. Kort daarna opende Dominick Kumbela namens Braunschweig de score, het startsein voor een chaotisch uur. Nog voor rust miste Kumbela een strafschop, waarna Nürnberg met twee goals van Hiroshi Kiyotake en Tomas Pekhart vlak na de pauze de leiding nam.

Braunschweig kreeg opnieuw vanaf de penaltystip een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar Ermin Bicakcic miste eveneens. Alsof dat nog niet genoeg was, faalde daarna ook nog Kiyotake namens Nürnberg vanaf 11 meter, waardoor het bij 2-1 bleef.

Verhaegh

International Paul Verhaegh droeg met een treffer bij aan de uitzege van FC Augsburg bij SC Freiburg (2-4). De verdediger maakte 10 minuten voor tijd de 2-2, waarna Augsburg doorstoomde naar de zege. De ploeg van Verhaegh staat stabiel in de middenmoot van de Bundesliga.

Hertha BSC, getraind door Limburger Jos Luhukay, won op bezoek bij VfB Stuttgart (1-2). Sandro Wagner stelde de zege kort voor het laatste fluitsignaal veilig. De invaller kreeg daarna nog tweemaal geel en kon in blessuretijd vertrekken. Subtopper Borussia Mönchengladbach verspeelde een voorsprong van twee doelpunten tegen 1899 Hoffenheim (2-2).