01.03.2014 20:24

Robben sprint met Bayern naar landstitel

Bayern München blijft met ongekend machtsvertoon naar de landstitel marcheren. Het elftal van trainer Josep Guardiola trakteerde zaterdagavond Schalke 04 op de tweede afstraffing binnen 3 dagen. De volksclub uit Gelsenkirchen, woensdag in de Champions League overlopen door Real Madrid (6-1), ging nu met 5-1 onderuit.

Bayern München leidde na 28 minuten al met 4-0, dankzij twee treffers van Arjen Robben en doelpunten van David Alaba en Mario Mandzukic. Na 23 competitiewedstrijden is de voorsprong op nummer 2 Borussia Dortmund opgelopen tot 20 punten. De koploper won voor de 15e keer op rij in de Bundesliga met minimaal 2 doelpunten verschil. Het doelsaldo van 66 voor en slechts 10 treffers tegen zegt ook wel iets over de kracht van Bayern.

De enige goal van Schalke 04 was een eigen doelpunt van Rafinha. Vervolgens maakte Robben nog zijn derde treffer vanaf de strafschopstip. De aanvaller kreeg even later een publiekswissel. Bayern München had maar liefst 80 procent van de wedstrijd balbezit. Maar liefst 92 procent van de passes kwam bij een medespeler terecht.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund is weer de beste van de rest in de Bundesliga. De formatie klom zaterdag naar de tweede plaats door een thuiszege op 1. FC Nürnberg, de ploeg van trainer Gertjan Verbeek: 3-0. Mats Hummels, Robert Lewandowski en Henrich Mchitarjan maakten het verschil voor Dortmund, dat Bayer Leverkusen op de ranglijst passeerde. Die club liet zich voor eigen publiek verrassen door FSV Mainz 05 (0-1). Eric Maxim Choupo-Moting maakte het enige doelpunt.

Hamburger SV slaagde er niet in de verrassende zege van vorige week op Borussia Dortmund het gewenste vervolg te geven. De oude club van de vorige maand ontslagen trainer Bert van Marwijk verloor zaterdagmiddag de uitwedstrijd bij Werder Bremen (1-0). Zlatko Junuzovic trof na 19 minuten doel, op aangeven van Aaron Hunt. De van een enkelblessure herstelde Rafael van der Vaart begon op de bank. Hij speelde als invaller de gehele tweede helft. Ola John en Ouasim Bouy maakten niet eens deel uit van de selecte van HSV. Ze werden in de winterstop op voorspraak van Van Marwijk aangetrokken.

HSV zag de voorsprong op Eintracht Braunschweig slinken tot 3 punten. De hekkensluiter speelde voor eigen publiek gelijk tegen Borussia Mönchengladbach: 1-1. Het duel telde twee eigen doelpunten, allebei van een doelman. Zowel Daniel Davari (Eintracht Braunschweig) als Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach) werkte de bal in eigen doel.