02.03.2014 17:31

Nederlaag Wolfsburg ondanks doelpunt Dost

Bas Dost heeft zijn ploeg VfL Wolfsburg zondag niet aan de winst kunnen helpen op bezoek bij Hoffenheim. De spits zorgde nog wel voor de 1-1, maar zijn ploeg werd vervolgens naar een dikke nederlaag gespeeld: 6-2. Bovendien beëindigde Wolfsburg de wedstrijd met tien man, na de rode kaart voor Christian Träsch.

Roberto Firmino zette de thuisclub al na vier minuten op voorsprong, maar dat maakte Dost na een kwartier ongedaan. Drie doelpunten binnen zes minuten van Niklas Süle en tweemaal Anthony Modeste zorgden ervoor dat Hoffenheim met 4-1 ging rusten. Een kwartier voor tijd verkleinde Ivan Perisic de marge nog tot twee, maar nadat Träsch in de slotfase rood had gekregen, liep Hoffenheim via twee doelpunten van Sejad Salihovic uit naar 6-2.

Wolfsburg profiteerde zodoende niet van de nederlaag die Schalke 04 zaterdag leed tegen Bayern München (5-1). De ploeg van Dost blijft vijfde, twee punten achter Schalke. Hoffenheim is middenmoter.