02.03.2014 19:39

Bacuna weer trefzeker voor Aston Villa

Leandro Bacuna viert zijn doelpunt voor Aston Villa tegen Norwich City (2-3-2014).

Leandro Bacuna heeft zondag een aandeel gehad in de overwinning van Aston Villa op Norwich City. De Nederlandse middenvelder, die bij de Engelse club ook vaak als verdediger acteert, maakte op het eigen Villa Park het derde doelpunt: 4-1. Het was voor Bacuna (ex-FC Groningen) al zijn vijfde treffer dit seizoen in de Premier League.

De bezoekers uit Norwich, zonder de geblesseerden Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel, hadden na 2 minuten de leiding genomen via Wesley Hoolahan. Nog voor rust trok Aston Villa de wedstrijd echter naar zich toe, door doelpunten van Christian Benteke (twee), Bacuna en Sébastien Bassong (eigen doel). Naast Bacuna stond ook aanvoerder Ron Vlaar in de basis bij de thuisclub, net als Karim El Ahmadi.

Jonathan de Guzman leek Swansea City weer eens drie punten te bezorgen, maar Crystal Palace kwam in de slotfase nog langszij (1-1). Glenn Murray benutte een strafschop, nadat de Spaanse verdediger Chico van de 'Swans' met rood uit het veld was gestuurd. De Guzman speelde net als doelman Michel Vorm de hele wedstrijd. Swansea City staat met 29 punten op de veertiende plaats in de Premier League, kort achter Aston Villa dat met 31 punten nu de nummer elf is.

Tottenham Hotspur verstevigde de vijfde plaats door een benauwde overwinning op degradatiekandidaat Cardiff City: 1-0. Roberto Soldado maakte het enige doelpunt op White Hart Lane. Jan Vertonghen en Moussa Dembélé stonden in de basis bij de Spurs, Nacer Chadli viel in.