03.03.2014 19:05

Update: Pardew aangeklaagd voor kopstoot

Newcastle United trainer Alan Pardew moet vrezen voor zijn baan. De 52-jarige manager kwam in opspraak nadat hij afgelopen weekend een speler van Hull City een kopstoot gaf.

Die kopstoot die Pardew gaf aan David Meyler komt hem waarschijnlijk duur te staan. Hij moet er zelfs rekening mee houden dat hij uit zijn functie zal worden gezet. De Engelse voetbalbond FA doet onderzoek en gaf al aan de kwestie 'zeer serieus' te nemen. Pardew kreeg meteen na de wedstrijd van zijn club al een boete van 100.000 pond.

Het incident vond zaterdag plaats voor de dug-out van Newcastle, dat op dat moment met 1-3 leidde. Hull City-speler David Meyler wilde twintig minuten voor tijd snel de bal pakken, maar botste daarbij op Pardew. De manager reageerde geïrriteerd en maakte een koppende beweging richting Meyler. Pardew bood na afloop snel zijn excuses aan, maar wellicht is dat tevergeefs. "Ik wilde niets agressiefs doen, maar bewoog mijn hoofd naar voren en dat is fout."

Het is niet het eerste incident waarbij Pardew betrokken is. In 2012 werd hij voor twee wedstrijden geschorst, omdat hij een grensrechter had geduwd en in januari van dit jaar schold hij zijn collega van Manchester City, Pellegrini, de huid vol. Ook daarvoor maakte hij excuses. "Ik moet voortaan blijven zitten, dat is duidelijk", zei hij zaterdagavond tegen de BBC.

Het is nog maar de vraag of Pardew een nieuwe kans krijgt. De FA zal niet mals zijn in zijn oordeel. Vooral niet omdat de publieke opinie vraagt om een zware straf. De commentatoren in de voetbalprogramma's op tv en de kranten van gisteren spraken er schande van. Het is dus goed mogelijk dat de Nederlanders Vurnon Anita, Luuk de Jong en Tim Krul binnenkort een nieuwe trainer mogen verwelkomen.

Update 19:05:22 - Pardew aangeklaagd voor kopstoot

Alan Pardew is door de Engelse voetbalbond (FA) aangeklaagd wegens de kopstoot die hij het afgelopen weekend gaf aan Hull City-speler David Meyler. De trainer van Newcastle United heeft al een officiële waarschuwing en een boete van zijn club gekregen, maar moet nu vrezen voor een fikse schorsing van de FA.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner