06.03.2014 11:55

Brouwers moet op zoek naar nieuwe werkgever

Het contract van Roel Brouwers bij Borussia Mönchengladbach wordt definitief niet verlengd. Zodoende komt er voor de mandekker een einde aan zeven jaar trouwe dienst in dienst van de Duitsers. 

Die Fohlen hopen komende zomer een topverdediger aan te trekken, waardoor er geen ruimte meer is voor Brouwers. "Roel is een fantastisch persoon met een geweldig karakter", looft technisch directeur Max Eberl de 32-jarige routinier. "Het doet ons dan ook pijn om te vertellen dat zijn contract niet wordt verlengd", aldus Eberl tegen transfermarkt.de.

Die Borussen lieten eerder al doorschemeren het contract van de Limburgers waarschijnlijk niet te gaan verlengen, maar toen hield Eberl de deur nog op een kier. Dat lijkt nu niet meer het geval te zijn. "We hebben als Gladbach zijnde de kans om op dit gebied een toptransfer te maken. Daarom is het zo dat we niet met Roel gaan verlengen."

Brouwers kwam in 2007 over van SC Paderborn. Hij speelde tot op heden 169 wedstrijden, waarin hij vijftien keer scoorde. Fabian Schär (FC Basel) en Matthias Ginter (SC Freiburg) worden genoemd als mogelijke vervangers van Brouwers, die zelf wellicht bij Roda JC aan de slag gaat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner