15.03.2014 15:46

ManCity met 10 man langs Hull City

Manchester City heeft zaterdag de kans op de Engelse titel met succes verdedigd. De ploeg van coach Manuel Pellegrini versloeg de lage middenmoter Hull City op eigen veld met 0-2. Door een snelle rode kaart voor de Belgische verdediger Vincent Kompany speelden de bezoekers ruim 80 minuten met tien man.

Dankzij een treffer van David Silva, die in de 14e minuut prachtig uithaalde, kwam Manchester City op voorsprong. Edin Dzeko stelde in de 90e minuut de zege veilig voor de titelkandidaat, amper 3 dagen na de uitschakeling in en tegen Barcelona in de Champions League.

Manchester City kwam op 60 punten en steeg voorlopig naar de tweede plaats. Koploper Chelsea heeft 66 punten en twee wedstrijden meer gespeeld. De ploeg uit Londen komt zaterdagavond in Birmingham uit tegen Aston Villa.