18.03.2014 14:36

El Ahmadi: "Dit had fataal kunnen zijn"

Karim El Ahmadi wordt gevloerd door Willian tijdens Aston Villa - Chelsea. (15-3-2014)
Karim El Ahmadi wordt gevloerd door Willian tijdens Aston Villa - Chelsea. (15-3-2014)

Karim El Ahmadi vertrok in de zomer van 2012 van Feyenoord naar Aston Villa. De middenvelder is inmiddels basisspeler in Birmingham. El Ahmadi ontsnapte afgelopen weekend aan een flinke blessure.

De Marokkaan werd in het duel met Chelsea op schandalige wijze op zijn benen getrapt. El Ahmadi beseft inmiddels zelf ook dat de overtreding van Ramires heel anders had kunnen aflopen. "Op het veld had ik nog niet eens in de gaten dat het zo ernstig was, maar ik heb de beelden inmiddels teruggezien. Ik besef dat dit fataal had kunnen zijn", zegt hij in gesprek met Tubantia.

De Britse media verafschuwde de overtreding van de Braziliaanse middenvelder, die overigens met rood van het veld moest. "Het is dat ik met mijn voet niet vast op de grond stond, anders was mijn been waarschijnlijk dubbelgeklapt. Dan was het veel slechter afgelopen voor mij", aldus El Ahmadi. De middenvelder speelde dit seizoen 24 competitiewedstrijden voor Aston Villa, daarin wist hij twee keer te scoren. 21 keer begon El Ahmadi in de basis.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner