22.03.2014 17:24

Bayern München nog geen kampioen

Bayern München heeft zaterdag het kampioensfeestje nog even moeten uitstellen. De titelhouder versloeg FSV Mainz 05 moeizaam met 2-0. Middenvelder Bastian Schweinsteiger en Mario Götze scoorden in de slotfase. Voor Bayern was het de 18e competitiezege op rij.

'Concurrent' Borussia Dortmund was met 3-0 te sterk voor middenmoter Hannover 96. Mats Hummels, Robert Lewandowski en Marco Reus brachten de treffers van de nummer 2 van de ranglijst op hun naam. Het verschil met Bayern München bedraagt nog steeds 23 punten, met nog acht duels te spelen.

Dinsdag krijgt de ploeg van aanvaller Arjen Robben in Berlijn tegen Hertha een nieuwe kans om het kampioenschap in recordtijd binnen te halen.

Flets Bayern

Subtopper Mainz speelde tegen het ietwat fletse Bayern een uitstekende wedstrijd. De strijdvaardige thuisploeg kreeg zeker na de rust een paar prima kansen op een doelpunt. Met name van de Kameroener Eric Maxim Choupo-Moting ging het nodige gevaar uit. Kort na de pauze knalde hij op de lat.

Robben werd in de 73e minuut gewisseld voor Xherdan Shaqiri. Daarna kwam de productie van Bayern alsnog op gang. Schweinsteiger brak in de 82e minuut de ban waarna Götze 4 minuten later het duel besliste.

Derde plaats

Schalke 04 bleef stevig op de derde plaats, die in Duitsland ook nog recht geeft op directe kwalificatie voor de Champions League. De ploeg van coach Jens Keller won voor eigen publiek met 3-1 van hekkensluiter Eintracht Braunschweig. Leon Goretzka, Klaas-Jan Huntelaar (uit een vrije trap) en invaller Adam Szalai scoorden voor de thuisclub.

Schalke 04 speelt dinsdag uit tegen Borussia Dortmund.