24.03.2014 13:34

Touré waakt voor onderschatting tegen United

Yaya Touré (l.) en Willian (r.) strijden om de bal tijdens Manchester City - Chelsea. (3-2-2014)
Yaya Touré (l.) en Willian (r.) strijden om de bal tijdens Manchester City - Chelsea. (3-2-2014)

Afgelopen weekend won Manchester City met 5-0 van Fulham. Grote man aan de kant van The Citizens was Yaya Touré. De Ivoriaan scoorde een hattrick. Dinsdagavond wacht echter Manchester United op Old Trafford.

Waar United komende dinsdag de tegenstander is, daar speelt City komend weekend tegen Arsenal. Een loodzwaar programma, maar Touré heeft vertrouwen in een goede afloop. "Beide wedstrijden zijn belangrijk. We moeten scherp, slim en zeer sterk zijn", zegt de middenvelder. "United doet het niet heel goed op dit moment, maar je moet voorzichtig tegen hen zijn. Arsenal zal na de 6-0 nederlaag hongerig zijn, ze zullen willen dat de fans weer in de ploeg gaan geloven", aldus Touré op de clubwebsite.

De Ivoriaan scoorde afgelopen zaterdag drie keer en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op zestien competitietreffers. Tijdens de laatste twee derby's in het Etihad Stadion was hij ook al trefzeker. "Derby's zijn nooit hetzelfde. Manchester United zal heel graag van ons willen winnen", blikt de Ivoriaan vooruit. "We weten allemaal dat Manchester United een fantastische club met een grote geschiedenis is. Ze hebben spelers die allemaal op een hoog niveau kunnen spelen. Als ze spelen zoals ze tegen Olympiakos deden, moeten we erg voorzichtig zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner