25.03.2014 10:21

Eto'o tegen Pep: "Je bent niet normaal"

Samuel Eto'o (r.) schiet de bal langs Aurelien Chedjou (l.) tegen de touwen en zet Chelsea op 1-0 tegen Galatasaray. (18-3-2014)
Samuel Eto'o (r.) schiet de bal langs Aurelien Chedjou (l.) tegen de touwen en zet Chelsea op 1-0 tegen Galatasaray. (18-3-2014)

Josep 'Pep' Guardiola krijgt over het algemeen louter positieve kritieken, maar na Zlatan Ibrahimović is Samuel Eto'o de tweede speler die zijn voormalig coach een flinke sneer uitdeelt. 

Eto'o speelde in het seizoen 2008/2009 onder Guardiola bij FC Barcelona. In 36 competitiewedstrijden scoorde Eto'o dertig keer, bovendien won Barça de Champions League. De twee spraken elkaar echter nooit. "Ik herinner me als eerste dat Guardiola nooit een grote voetballer is geweest", aldus de huidige spits van Chelsea tegen beINSports. "Hij was wel een goede speler, dat is waar. Dat heb ik hem verteld. Als coach had hij nog niks bewezen. Hij kwam en wist het verhaal van de kleedkamer niet eens."

Volgens Eto'o wilde Guardiola dat hij naar Oezbekistan ging en pakte hij hem zijn rugnummer '9' af. "Een teken van een totaal gebrek aan respect." Omdat de twee nooit met elkaar in gesprek gingen, moest hij alles van zijn medespelers horen. "Guardiola heeft nooit het lef gehad om dingen in mijn gezicht te zeggen. Hij speelde dat via de andere spelers. Xavi vertelde me dat hij wilde dat ik bleef, maar dat ik met Pep moest praten. Maar ik zei: 'Nooit, als je geen respect hebt voor mij, heb ik dat niet voor jou."

"Pep ging mij vertellen hoe ik me moest gedragen als spits. Ik zei tegen hem: 'Je bent niet normaal!'. Het ware verhaal is dat Pep de zaken in het voetbal niet respecteert." Eto'o vertrok in de zomer van 2009 naar Internazionale. Hij maakte deel uit van de ruildeal die Ibrahimović naar Barcelona bracht, de Zweed die het ook niet kon vinden met Guardiola en in zijn boek Ik, Zlatan ongeveer hetzelfde verhaal vertelde over de Spanjaard. Eto'o won met Inter de Champions League. In de halve finale versloeg de Italiaanse ploeg onder leiding van José Mourinho het Barcelona van Guardiola.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner