25.03.2014 22:53

City wint in Manchester opnieuw van United

De aftredende landskampioen Manchester United is ook in eigen stad de hegemonie kwijt. In een teleurstellende derby dinsdagavond op Old Trafford was Manchester City opnieuw te sterk voor de grote rivaal: 0-3. In de thuiswedstrijd had de ploeg van coach Manuel Pellegrini ook al ruim gewonnen van de Mancunians (4-1).

Dankzij de verdiende zege steeg City naar de tweede plaats, met 3 punten minder dan koploper Chelsea. De titelkandidaat uit Manchester moet nog twee duels inhalen op de concurrent uit Londen. Voor ManUnited was het alweer de zesde thuisnederlaag dit seizoen. Volgende week komt de kersverse Duitse kampioen Bayern München op bezoek in de kwartfinales van de Champions League.

De tamelijk machteloze thuisploeg, zonder de geblesseerde aanvaller Robin van Persie en met verdediger Alexander Büttner op de bank, keek al na 44 seconden tegen een achterstand aan. Edin Dzeko opende de score uit een lange aanval, zonder dat ManUnited na de aftrap aan de bal was gekomen (0-1). Het was de snelste competitietreffer ooit door een bezoekende club gemaakt op Old Trafford. De Bosnische aanvaller bracht 11 minuten na de rust ook de tweede treffer op zijn naam (0-2). Yaya Touré zorgde in de laatste minuut voor de eindstand.