26.03.2014 11:21

Wenger geeft titelhoop op

Afgelopen weekend verloor Arsenal kansloos van Chelsea. De ploeg van José Mourinho was met 6-0 te sterk voor The Gunners. Dinsdagavond kreeg Arsène Wenger een nieuwe tik te verwerken.

Arsenal speelde met 2-2 gelijk tegen Swansea City. Mathieu Flamini schoot de bal in de slotfase in zijn eigen doel, waardoor Swansea met een punt huiswaarts keerde. Wenger heeft daardoor de hoop op de titel opgegeven. "De kans dat we ons nog in de strijd kunnen mengen is minimaal", aldus de Fransman tegenover Sky Sports.

De laatste keer dat Arsenal kampioen van Engeland werd was in 2004. Arsenal heeft momenteel een achterstand van zes punten op koploper Chelsea, maar die achterstand kan nog oplopen. "We moeten dus realistisch zijn en naar de ploegen onder ons kijken", vervolgt Wenger, die vooral wijst naar nummer vijf Everton.

The Toffees hebben zes punten minder dan Arsenal, maar hebben nog een duel tegoed. "Everton  heeft weer gewonnen (3-0 tegen Newcastle United, red.) dus het kan nog spannend worden. We moeten ons nu hergroeperen en zorgen dat we ons optimaal voorbereiden op de topper tegen Manchester City van zaterdag. City is de grote titelfavoriet."

"'Tegen Swansea zat de teleurstelling van het resultaat tegen Chelsea echt nog in onze hoofden. Dat moeten we kwijt zien te raken, want daardoor hebben we opnieuw een slecht resultaat geleverd dat ons pijn doet", besluit de Fransman, wiens contract na dit seizoen afloopt bij Arsenal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner