09.04.2014 15:59

Duitser neemt Turkse zaakwaarnemer in de maling

Een opmerkelijk verhaal uit Duitsland. Sascha Ernst, doelman van SV Matzenberg (10. liga) kreeg een miljoenenaanbod van een Turkse zaakwaarnemer.

Begin maart kreeg Ernst plotseling allerlei WhatsApp-berichten en telefoontjes van Turkse nummers. De 22-jarige doelman van Matzenberg ging daar aanvankelijk niet op in, maar toen de oproepen aan bleven houden, besloot hij om samen met een vriend een grap uit te halen.

De Turkse zaakwaarnemer dacht contact te hebben met Mame Biram Diouf. Spits van Hannover 96, wiens contract komende zomer afloopt. Het nieuwe telefoonnummer van Ernst bleek een oud nummer van de profvoetballer te zijn. Zaakwaarnemer Şükrü Kaya wilde Diouf contracteren voor Trabzonspor.

Ernst ontving zelfs een officieel document, ondertekend door de voorzitter van de Turkse club. Vervolgens begonnen de onderhandelingen. Kaya bood een contract van twee miljoen netto per seizoen. Na enig onderhandelen kon Ernst zelfs voor drie jaar tekenen, waarin hij 7,5 miljoen ging verdienen. Bovendien kreeg hij van de club een huis en een auto.

Vervolgens kreeg Ernst een bericht van Kaya: "Zal ik morgen naar je toe komen? Je kunt me vertrouwen. Ik ben de nummer één van Turkije", schrijft Bild, dat de berichten mocht inzien. De Duitse krant belde de zaakwaarnemer op. Die bevestigde in opdracht van Trabzonspor Diouf te willen contracteren en hing vervolgens snel op.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner