12.04.2014 09:48

Schalke wint ondanks misser Huntelaar

Schalke 04 heeft vrijdag in de Bundesliga een benauwde overwinning geboekt op Eintracht Frankfurt. De ploeg van trainer Jens Keller won in de eigen Veltins-Arena met 2-0, door doelpunten van Max Meyer en invaller Jefferson Farfán. De oud-PSV'er besliste het duel in blessuretijd met een fraaie vrije trap.

Klaas-Jan Huntelaar miste enkele minuten na de openingstreffer van Meyer een strafschop, maar dat bleek uiteindelijk een misser zonder gevolgen. Het was vooraf onzeker of de Nederlandse spits zou kunnen spelen, want hij had woensdag tijdens de training een achillespeesblessure opgelopen. De schade bleek echter mee te vallen, zodat de topschutter van Schalke met de aanvoerdersband om zijn bovenarm gewoon kon spelen tegen Frankfurt.

Schalke staat met 58 punten uit 30 wedstrijden op de derde plaats en koerst af op een ticket voor de Champions League.