29.04.2014 13:42

Schürrle: "Winnen is wat telt"

André Schürrle viert zijn treffer tijdens Chelsea - Paris Saint-Germain. (8-4-2014)
André Schürrle viert zijn treffer tijdens Chelsea - Paris Saint-Germain. (8-4-2014)

Chelsea krijgt veel kritiek te verduren vanwege de defensieve tactiek. Volgens André Schürrle zijn de criticasters jaloers. Het enige dat voor de van Bayer Leverkusen overgekomen aanvaller telt is winnen.

"Als mensen naar ons kijken en zeggen 'Chelsea kan niet voetballen', zelfs als we winnen, dan komt dat gewoon omdat ze jaloers zijn", reageerde de aanvaller in de The Telegraph. "Winnen is wat telt, dat is het allerbelangrijkste. Je kunt perfect voetbal spelen, met veel one-touch, en toch verliezen. Dat is niet wat je wil, je wil winnen. Goed spelen en verliezen heeft geen zin. Als ons plan is op deze manier te winnen en dat gebeurt, dan is dat perfect."

Dat de Duitser afgelopen weekend meer naast linksback Ashley Cole dan voor hem stond deert de aanvaller niet. "Toen ik in Duitsland was, speelde ik nooit zo verdedigend, bijna als linksachter. Maar dat is goed voor mij, want het is iets dat ik in Duitsland gemist heb, dat defensieve werk. Mourinho zei dat we verdedigend perfect moesten zijn en dat is wat ik geprobeerd heb."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner