02.05.2014 09:53

Scholl: "Van Gaal is de juiste coach voor United"

De Engelsia media weet het zeker. Louis van Gaal wordt na de laatste thuiswedstrijd van Manchester United aangesteld als manager van The Red Devils. Een goede zet, denkt Mehmet Scholl.

"Hij is strikt en streng", begint Scholl zijn betoog over Van Gaal tegenover The Guardian. "De spelers hebben de kans om hem te volgen. Als dat niet gebeurt, kiest Van Gaal zonder aarzelen voor de volgende speler. Hij is fantastisch met talenten, maar ik denk dat overal waar hij gewerkt heeft ook problemen waren met de grote spelers en de staf."

"Er zijn 26, 27 spelers in een selectie. Hij zoekt naar de veertien, vijftien spelers die hem volgen. Hij is goed in motiveren, maar dat is niet zijn grootste kwaliteit. Dat is de arbeid op de training. Dat is echt briljant en ook de manier waarop hij de spelers dingen leert. Sommige spelers, zoals Rooney, hebben alleen niet heel veel meer te leren. Voor hem zal het moeilijk zijn als Van Gaal zegt: je moet dit helemaal anders gaan doen. Wat je tot nu toe altijd gedaan hebt: verander het."

Scholl is lovend over de Nederlandse oefenmeester. De Duitser is van mening dat Van Gaal de juiste coach is voor Manchester United. "Ja, hij is op dit moment exact de juiste coach voor United. De club zal weer succesvol worden met Van Gaal", aldus de oud-speler, die toch nog één kanttekening plaatst. "Spelers zijn geen computers. Soms past er niet meer in de hersenen. Dan wil hij je nog steeds van alles leren. Of dat irritant is? Nee, het is alleen uitputtend. Je verliest dan je kracht. Dat is ook bij Bayern gebeurd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner