04.05.2014 19:11

Chelsea verzuimt kop te pakken

Chelsea heeft zondag verzuimd om de koppositie van de Premier League in handen te nemen. De ploeg van manager José Mourinho kwam op het eigen Stamford Bridge tegen degradatiekandidaat Norwich City niet verder dan 0-0. Chelsea blijft daardoor op één punt staan van Manchester City en Liverpool, clubs die bovendien één wedstrijd minder hebben gespeeld.

Na het mislopen van de Champions Leaguefinale, door de nederlaag woensdag tegen Atlético Madrid, liet Chelsea zondag een uitgelezen kans liggen om aan kop te komen in de Engelse competitie. Na de winst vorige week bij Liverpool (0-2) deden de Blues weer helemaal mee, maar het elftal van Mourinho liet het tegen Norwich City lelijk afweten.

Mourinho liet tegen de nummer achttien van de Premier League vaste krachten als David Luiz, Eden Hazard en Fernando Torres op de bank beginnen, net als Marco van Ginkel. Bij de bezoekers uit Norwich zaten Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel bij de reserves. Chelsea domineerde de wedstrijd van begin tot eind, maar verzuimde te scoren. Ook met de invallers Luiz, Hazard en Torres lukte het na rust niet om de uitblinkende keeper John Ruddy te passeren. Met 79 punten uit 37 duels staat Chelsea derde.

Liverpool gaat maandag op bezoek bij Crystal Palace en kan de eerste plaats dan weer overnemen van Manchester City, dat zaterdag met 3-2 won bij Everton. De huidige koploper komt woensdag nog in actie tegen Aston Villa. Volgende week zondag is de slotronde van de Premier League. Chelsea speelt dan tegen het al gedegradeerde Cardiff City, Manchester City ontvangt West Ham United en Liverpool speelt tegen Newcastle United.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner