04.05.2014 19:56

City twee overwinningen verwijderd van titel

Manchester City is nog maar twee overwinningen verwijderd van de Engelse titel. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini knokte zich zaterdag voorbij Everton (3-2) en nam op basis van een beduidend beter doelsaldo de koppositie over van Liverpool.

City is kampioen als het woensdag en zondag voor eigen publiek van Aston Villa en West Ham United wint. Liverpool gaat maandag op bezoek bij Crystal Palace en sluit de competitie zondag af met een thuiswedstrijd tegen Newcastle United.

Everton wist voor eigen publiek buurman Liverpool niet te helpen. Ross Barkley zette City nog wel op achterstand, maar Sergio Agüero en Edin Dzeko (twee) maakten er 1-3 van. In de slotfase bracht Romelu Lukaku de spanning nog enigszins terug (2-3).

Van Persie

Chelsea verspeelde vier dagen na de uitschakeling in de Champions League een ideale kans om op kop van de Premier League te komen. De ploeg van manager José Mourinho kwam op het eigen Stamford Bridge tegen degradatiekandidaat Norwich City niet verder dan 0-0. Chelsea blijft daardoor op 1 punt staan van Manchester City en Liverpool, clubs die bovendien één wedstrijd minder hebben gespeeld.

De opleving van Manchester United onder interim-trainer Ryan Giggs blijkt van korte duur. De uittredend kampioen verloor zaterdag op eigen veld met 0-1 van Sunderland. Ook Robin van Persie, die in de 66e minuut zijn rentree maakte na een knieblessure, kon zijn ploeg niet aan doelpunten helpen. De spits speelde voor het eerst sinds 16 maart weer mee.

Fulham

Ron Vlaar en Leandro Bacuna spelen met Aston Villa ook volgend seizoen op het hoogste niveau. De ploeg uit Birmingham won thuis met 3-1 van Hull City. Die stand was al voor rust bereikt. Swansea City, met Michel Vorm, Jonathan de Guzman en Dwight Tiendalli in de basis en Marvin Emnes als invaller, verloor in blessuretijd van Southampton (0-1).

Fulham en Cardiff City zijn gedegradeerd uit de Premier League. Beide staartploegen verloren zaterdag in de voorlaatste speelronde, waardoor de veilige 17e plaats buiten bereik is. Fulham, met Johnny Heitinga in de basis, ging met liefst 4-1 ten onder bij Stoke City. Oussama Assaidi en Marko Arnautovic scoorden allebei voor Stoke. Fulham kwam de afgelopen 13 jaar uit op het hoogste niveau. Cardiff neemt na de nederlaag tegen Newcastle United (3-0) na een jaar al weer afscheid van de Premier League.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner