05.05.2014 23:12

Liverpool verkwanselt titelkansen

Liverpool heeft maandagavond in Londen de titelkansen verkwanseld. De ploeg van coach Brendan Rodgers bestond het maandagavond om bij middenmoter Crystal Palace in de slotfase in een tijdsbestek van amper tien minuten een voorsprong van 3-0 weg te geven: 3-3. Daardoor kwam Liverpool als nieuwe koploper maar één punt los van Manchester City, met nog één wedstrijd te spelen.

Manchester City kan woensdag bij winst in de thuiswedstrijd tegen Aston Villa de koppositie weer overnemen van Liverpool. City eindigt zondag thuis tegen West Ham United. Liverpool sluit eveneens voor eigen publiek af tegen Newcastle United. Het doelsaldo is duidelijk in het voordeel van City.

In Londen kwamen Joe Allen, Daniel Sturridge en Luis Suárez tot scoren voor de bezoekers, die op weg leken naar een nog grotere zege. Maar plotseling toonde Liverpool zich achterin zeer kwetsbaar. De thuisclub kwam eerst via Damien Delaney en daarna door twee treffers van Dwight Gayle in de spectaculaire slotfase verrassend langszij. Suárez, die zijn 31e competitietreffer maakte, ging na afloop huilend van het veld.

Door de onnodige remise van Liverpool is nummer drie Chelsea nog niet helemaal uitgeschakeld voor de landstitel. De Londense ploeg staat op twee punten van Liverpool, met nog één wedstrijd te spelen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner