07.05.2014 22:44

Manchester City bijna kampioen

In de Engelse Premier League is Manchester City bijna kampioen. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini won woensdagavond met 4-0 van Aston Villa, met aanvoerder Ron Vlaar als basisspeler en Leandro Bacuna als invaller. Edin Dzeko scoorde na ruim een uur twee keer voor de thuisploeg. Stevan Jovetic en Yaya Touré bouwden de score in de laatste minuten verder uit.

ManCity nam de koppositie weer over van Liverpool, dat maandag in de slotfase tegen Crystal Palace op dramatische wijze een voorsprong van 3-0 in de slotfase verspeelde (3-3). City heeft nu 2 punten meer dan Liverpool, met nog één speelronde te gaan. Ook het doelsaldo van de club uit Manchester is een stuk beter.

De ploeg van Pellegrini heeft zondag aan een gelijkspel genoeg in de thuiswedstrijd tegen West Ham United om de landstitel veilig te stellen. Liverpool sluit thuis af tegen Newcastle United.

Sunderland won woensdagavond met 2-0 van West Bromwich Albion en is daardoor veilig. Norwich City, de club van Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel, kan nu niet meer aan degradatie ontsnappen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner