12.05.2014 23:56

McClaren maakt kans op promotie

Queens Park Rangers en Derby County gaan 24 mei op Wembley uitmaken welke club als derde promoveert naar de Premier League. Leicester City en Burnley waren op grond van de eindrangschikking in de Championship al zeker van voetbal op het hoogste Engelse niveau volgend seizoen.

QPR bereikte maandagavond de finale ten koste van Wigan Athletic. De Londenaren wonnen de return voor eigen publiek met 2-1. Daar was een verlenging voor nodig. Na de 0-0 in Wigan was de eindstand na 90 minuten 1-1 door treffers van James Perch, die de score namens de bezoekers al vroeg opende, en een rake strafschop van Charlie Austin ver in de tweede helft. Omdat uitdoelpunten niet dubbel tellen in de play-offs moest er twee keer een kwartier worden verlengd. Austin was daarin de gevierde man.

Derby, dat onder leiding staat van voormalig FC Twente-trainer Steve McClaren, schakelde eerder Brighton & Hove Albion uit. De verliezende trainer Oscar Garcia nam maandag ontslag.