19.05.2014 12:08

Mandžukić maakt zich onmogelijk bij Bayern

Josep Guardiola besloot dat hij afgelopen zaterdag geen ruimte had voor Mario Mandžukić in zijn wedstrijdselectie. Bayern won ten koste van Borussia Dortmund de beker.

Er wordt gespeculeerd over een incident tussen trainer en speler. De Kroaat zou tijdens de bekerfinale niet aanwezig zijn geweest en liet ook het feestje achteraf aan zich voorbij gaan. Met de komst van Robert Lewandowski lijkt Mandžukić overbodig en de Kroaat beseft wellicht dat hij moet vertrekken.

"Het was zijn eigen keuze om voortijdig naar de nationale ploeg te reizen", reageert voorzitter Karl-Heinz Rummenigge tegen Bild. "Ik betreur dat zeer, maar men kan er niets aan veranderen. Het past misschien ook wel een beetje in de laatste weken." Bayern wilde in eerste instantie Mandžukić behouden, maar Rummenigge sluit een transfer inmiddels niet meer uit.

"Ik kan vandaag nog niet zeggen hoe het gaat eindigen", zegt de oud-speler. "Hij heeft nog een contract en wanneer hij weg wil, dan moet hij of zijn zaakwaarnemer dat zeggen. Het is belangrijk dat iedereen integreert en zich gedisciplineerd gedraagt. Ik wil er ook niet te veel woorden aan vuil maken, de rest zullen we in de komende weken in alle rust bewerkstelligen." Naar verluidt staat Mandžukić in de belangstelling van FC Barcelona, Chelsea, Juventus en Manchester United.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner