19.05.2014 15:33

Robben: "Heel goed seizoen gedraaid"

Bayern München kreeg de laatste tijd wat kritiek te verduren, maar toch slaagden de Zuid-Duitsers erin de DFB Pokal te winnen. Daar is met name Arjen Robben erg blij mee.

De Nederlander was dan ook ontzettend blij toen hij tijdens de verlening de 1-0 maakte.  "Dat was ik zeker en het winnen van de beker is simpelweg fantastisch. We hebben hard gewerkt om hier te komen en gelukkig betaalt zich dat uit. De wedstrijd was heel strak, Dortmund was een stugge tegenstander", zegt Robben op bundesliga.com.

"Het was voor ons allemaal zwaar, daarom ben ik zo trots op het team. We hebben veel werk verzet en daar bovenop prima voetbal laten zien. We verdienen deze trofee in mijn ogen", aldus Robben, die het winnen van de beker ontzettend belangrijk noemt. "Deze winst verandert een goed seizoen in een heel goed seizoen", vervolgt Robben.

"We moesten veel kritiek incasseren na de uitschakeling in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid en daarom is deze beker nog belangrijker en maakt het mij zo blij." De aanvaller vond de kritiek dan ook niet terecht. "Niet nadat we zulke grote delen van het seizoen zo goed speelden, nee. Maar ik realiseer me ook dat de kritiek nog harder was geworden als we nu verloren hadden. Zo werkt dat in profvoetbal. Hoe dan ook, we hebben gewonnen, dus alles is goed."

De voormalig speler van onder meer Chelsea en Real Madrid rouwt niet om het feit dat Bayern de treble niet heeft gewonnen. "Absoluut niet. Volgens mij heeft niemand bij de club dat gevoel. Het winnen van de treble was vrij uniek, maar we zijn ook heel blij dat we nu de dubbel hebben. Dat is nog steeds een grote prestatie. De laatste twee jaren waren fantastisch." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner