23.05.2014 18:44

Newcastle zwaait ervaren kracht uit

Newcastle United neemt deze zomer afscheid van Shola Ameobi. De Nigeriaanse aanvaller verlaat de Premier League-club na een verblijf van liefst veertien seizoenen.

Op de officiële clubsite meldt Newcastle United het einde van de samenwerking met Ameobi. De 32-jarige speelde 378 wedstrijden in het zwart-witte shirt, waarin hij 71 keer trefzeker was. Alan Pardew, Newcastle-manager, heeft veel respect voor de Nigeriaan. “Hij is een leider, een groot voorbeeld voor onze jonge spelers. Ik wens hem veel succes in de rest van zijn carrière”, aldus Pardew.

Ameobi, die via de voordeur vertrekt bij The Magpies, heeft ook lovende woorden voor zijn club. “Ik heb mijn hele carrière bij Newcastle United gespeeld, ik heb van elk moment genoten en ik heb altijd met trots dit shirt gedragen. Nu kijk ik vooruit naar een nieuw hoofdstuk in mijn loopbaan.”

Naast Ameobi, nemen The Magpies ook afscheid van onder andere Luuk de Jong (gehuurd van Borrusia Mönchengladbach) en Loïc Remy (gehuurd van Queens Park Rangers).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner