11.06.2014 16:00

Update: Kalas definitief naar Keulen

Promovendus 1. FC Köln krijgt komend seizoen de beschikking over Tomáš Kalas. De Tsjech speelde in het verleden op huurbasis voor Vitesse en wist nog niet door te breken bij Chelsea.

"Het contract is nog niet ondertekend, maar ik ga ervan uit dat hij naar ons komt", zegt sportief directeur Jörg Schamdtke zelfverzekerd in gesprek met Kicker. Köln werd het afgelopen seizoen kampioen in de 2. Bundesliga en komt daardoor komend seizoen uit op het hoogste Duitse niveau

De Tsjechische verdediger stond tussen 2011 en 2013 onder contract bij Vitesse. Hij kwam tot 63 competitieduels in het shirt van de Arnhemmers en scoorde daarin eenmaal. Afgelopen seizoen maakte Kalas zijn debuut in de Premier League. Tijdens Liverpool - Chelsea mocht Kalas in de basis beginnen. Daarnaast kwam hij ook in actie tegen Cardiff City.

Update: 11-06 16:00:00

Kalas gaat definitief spelen voor 1. FC Köln. De Duitse club maakt woensdag via de officiële kanalen bekend dat de Tsjechische verdediger voor één seizoen wordt gehuurd van Chelsea. De voormalig speler van Vitesse gaat bij Köln spelen met rugnummer 3.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner