06.07.2014 18:17

Stuivenberg volgt Van Gaal naar Manchester

Albert Stuivenberg geeft een nieuwe wending aan zijn trainerscarrière. De bondscoach van Jong Oranje verlaat de KNVB en wordt assistent van Louis van Gaal bij de Engelse topclub Manchester United. De voeltbalbond maakte zondag bekend dat Adrie Koster de opvolger is van Stuivenberg als hoofdtrainer van Jong Oranje.

De 43-jarige Stuivenberg volgde na het EK van 2013 Cor Pot op als coach van Jong Oranje. Eerder was hij vanaf 2006 coach van het Nederlands elftal Onder 17, waarmee hij in 2011 en 2012 de Europese titel veroverde. "We zijn Stuivenberg dankbaar voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse talenten. Zo heeft hij bijvoorbeeld fantastisch gepresteerd met Onder 17. Wij gunnen hem de stap die hij nu maakt", aldus technisch manager Jelle Goes van de KNVB.

De 59-jarige Koster keert terug bij de bond, want hij was in 2012 coach van het Nederlands beloftenelftal. De oud-international tekende een contract bij de KNVB tot en met het EK in 2017. Jong Oranje staat momenteel eerste in de kwalificatiereeks voor het EK van 2015. "Ik kijk er enorm naar uit met deze talentvolle groep te werken. In 2012 was ik coach van het Nederlands beloftenelftal en weet daardoor dat het werken met de beste talenten van Nederland fantastisch is. Ons doel op korte termijn is kwalificatie voor het EK. Daar heb ik alle vertrouwen in, want we staan er goed voor."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner