11.07.2014 11:20

Premier League geeft nu al ruim 250 miljoen uit

Dat er in Engeland meer te spenderen valt dan in de Eredivisie, is duidelijk. De Premier League maakt het echter wel erg bont. De markt is een week open, maar er werd nu al voor meer dan 250 miljoen euro uitgegeven.

De laatste grote transfer in het land komt op naam van Arsenal. The Gunners haalden vorig seizoen Mesut Özil naar Londen, nu is Alexis Sánchez de grote naam. Voor een kleine veertig miljoen euro werd hij overgenomen van FC Barcelona. 

Hiermee is hij echter niet de duurste aankoop. Chelsea legde namelijk 38 miljoen euro neer voor spits Diego Costa, die Atlético Madrid verruilde voor een avontuur in de Engelse hoofdstad. Chelsea had blijkbaar nog geld over, want ook Cesc Fàbregas werd aangetrokken. De middenvelder uit Spanje kostte de ploeg 33 miljoen euro.

Er is ook genoeg 'Nederlandse' inbreng op het gebied van transfers. Zo betaalde Southampton dertien miljoen euro voor Dušan Tadić, die indruk maakte in de Eredivisie bij FC Twente. Ook Newcastle United versterkte zich met een speler uit de Nederlandse competitie. Siem de Jong, aanvoerder van Ajax, ging voor een onbekend bedrag naar de ploeg van Tim Krul en Vurnon Anita. De schattingen gaan van vijf miljoen euro richting de dubbele cijfers.

Manchester United kan niet ontbreken in dit artikel. Louis van Gaal kreeg een hele grote portemonnee toegewezen bij het ondertekenen van zijn contract en daar heeft de Nederlandse oefenmeester dankbaar gebruik van gemaakt. De langverwachte transfer van Luke Shaw, die voor 37.5 miljoen euro overkwam van Southampton, werd eindelijk afgerond en ook Ander Herrera kwam naar de ploeg die vorig seizoen zo slecht presteerde. Het mag wat kosten, want de Spanjaard leverde Athletic Club 36 miljoen euro op.

Het einde is nog niet in zicht rondom de Premier League. In dit artikel zijn Liverpool en Manchester City bijvoorbeeld nog niet opgenomen. De huidige kampioen van Engeland roerde zich vooralsnog eenmaal op de transfermarkt. Fernando werd voor vijftien miljoen euro overgenomen van FC Porto. Maar het licht in de lijn der verwachtingen dat The Citizens nog meer gaan besteden.

Liverpool nam al bijna vijftig miljoen euro uit de portemonnee om die uit te geven aan drie spelers, maar door de waarschijnlijke verkoop van Luis Suárez is het niet meer dan logisch dat de runner-up van het vorige seizoen nog een keer de transfermarkt bezoekt.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner