11.07.2014 18:45

Beerens definitief naar Hertha BSC

Roy Beerens mag zich vanaf heden speler van Hertha BSC noemen. De Bundesliga-club heeft de komst van de Nederlander wereldkundig gemaakt. De 26-jarige vleugelaanvaller heeft vrijdag een contract tot medio 2017 getekend bij de Duitse club. Naar verluidt heeft Hertha BSC anderhalf miljoen euro betaald voor Beerens.

De transfer van Beerens naar Hertha BSC, dat getraind wordt door Jos Luhukay, hing al een tijdje in de lucht, maar het duurde lang voordat alle partijen groen licht geven. "Iedereen wist eigenlijk al dat dit zou gaan gebeuren. Anderhalve maand geleden heb ik in Berlijn een gesprek van een paar uur gehad met de club. Vanaf dat moment had ik mijn zinnen gezet op Hertha", laat Beerens in een eerste reactie aan Voetbal International weten.

Beerens speelde in het verleden bij PSV, NEC en sc Heerenveen alvorens hij naar AZ trok. Bij de Alkmaarders verbleef de buitenspeler drie seizoenen. In het seizoen 2012/2013 won de snelle rechtspoot de KNVB-beker met de club uit Noord-Holland. In de naam van Guus Hupperts heeft AZ al de opvolger van Beerens in huis.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner