21.07.2014 14:28

Tostão: "Neymar is anders"

Veel Brazilianen zijn in hun jonge jaren onbevangen, maar naarmate ze ouder worden, dan gaat het mis. Anderson en Robinho zijn volgens oud-international Tostão schoolvoorbeelden, maar de Braziliaan denkt dat het bij Neymar anders zal gaan.

"Als Brazilianen naar de Premier League verkassen, leren ze beter wat discipline inhoudt. Ze leren ook de waarde van samen spelen en worden ook tactisch bijgespijkerd. De moeilijkheid zit ‘m echter in het leren van al die zaken, maar ondertussen ook je technische kwaliteiten niet te vergeten of te verliezen. Kan een speler dat niet, dan is dat zijn eigen manco", vertelt Tostão aan FourFourTwo.

"Anderson is wat dat betreft echt een schoolvoorbeeld. Als jonge jongen was echt zoals Neymar, maar toen hij eenmaal in Engeland ging voetballen werd hij zó voorspelbaar. Cristiano Ronaldo is geen Braziliaan, maar die moet je ook zien als een speler die tactisch volwassener werd én aan zijn techniek bleef schaven in Engeland", vervolgt Tostão zijn verhaal. "Anderson had goede skills, maar niet zo’n sterke techniek."

"Met Robinho was het hetzelfde verhaal: hij kon álles met een bal en leek exceptioneel goed, maar zodra zijn team hem echt nodig had zag je ‘m niet meer. Neymar is anders. Hij dribbelt en doet een miljoen leuke dingen in het veld, maar draagt vervolgens toch de verwachtingen van een heel land op zijn schouders, net zoals grote namen in het verleden dat al deden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner