24.07.2014 16:47

New York City FC verwelkomt Lampard

New York City FC heeft de komst van Frank Lampard officieel aangekondigd. De middenvelder komt over van Chelsea FC en is de vierde speler van de nieuwe club. New York City FC kondigde de komst donderdag via een persconferentie aan.

Lampard stond sinds de zomer van 2001 onder contract bij Chelsea, daarvoor was hij actief voor West Ham United. De middenvelder speelde bijna zeshonderd wedstrijden in de Premier League en won met Chelsea talloze prijzen.

Technisch directeur Claudio Reyna is blij met de komst van Lampard. "Hij is één van de beste spelers in de geschiedenis van het voetbal. Hij is echte prof en een leider. Hij kon ons team helpen te groeien naar een hoger niveau." New York City FC zal in het seizoen 2015 instromen in de Major League Soccer.

Lampard hoopt bij zijn nieuwe werkgever een belangrijke rol te gaan vervullen. "Ik wil mezelf blijven uitdagen. Zowel op als naast het veld wil ik een leider zijn voor deze selectie", vertelt Lampard bij zijn presentatie. "Ik ben naar een geweldige stad gekomen en ik wil laten zien nog altijd van waarde te kunnen zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner