25.07.2014 16:15

Update: Van Aanholt naar Sunderland

Sunderland staat op het punt om Patrick van Aanholt over te nemen van Chelsea. De voormalig huurling van Vitesse vervolgt daarmee zijn loopbaan in de Premier League. Eerder speelde de linksback al op huurbasis voor Vitesse, Wigan Athletic, Leicester City, Newcastle United en Coventry City.

De 23-jarige was de afgelopen 2,5 seizoen in Arnhem te bewonderen. Sunderland waagde eerder een poging bij Marcos Alonso van Fiorentina. Die deal ketste op het laatste moment af, zo meldt BBC Newcastle. Eerder deze transferzomer wisten de Engelsen zich te versterken met Billy Jones, Jordi Gomez en Costel Pantilimon. 

Ondertussen wordt ook Fabio Borino in verband gebracht met een overstap naar Sunderland. 

Update, 25-7-2014: 16:15

Patrick van Aanholt speelt de komende vier seizoenen voor Sunderland. De Engelse club neemt de linksback over van Chelsea, waardoor er aan jaren van verhuurperiodes een einde komt.

Van Aanholt beschikte in Londen nog over een contract met een looptijd van één jaar. De afgelopen 2.5 seizoenen kwam hij in Nederland uit voor Vitesse, waar hij bijna een plek bij de WK-selectie van Nederland veroverde. Volgens FOX Sports is de verdediger al medisch gekeurd en is hij zelfs al mee op trainingskamp. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner