28.07.2014 16:42

Update: Chambers definitief naar Arsenal

Calum Chambers kan juichen tijdens de oefenwedstrijd EHC Hoensbroek - Southampton. (15-7-2014)
Calum Chambers kan juichen tijdens de oefenwedstrijd EHC Hoensbroek - Southampton. (15-7-2014)

Southampton-trainer Ronald Koeman raakte zondag Dejan Lovren kwijt aan Liverpool. Volgens Sky Sports verlaat Calum Chambers mogelijk maandag de club van de Nederlandse trainer.

Het Britse medium weet dat de 19-jarige rechtsback al medisch is goedgekeurd door Arsenal. De Londenaren zijn van plan ongeveer twintig miljoen euro te betalen voor het Engelse talent. Naar verluidt wordt de deal maandag door beide partijen afgerond.

Chambers, die naast rechtsback ook centraal in de verdediging en op het middenveld kan spelen, wordt hoogstwaarschijnlijk de vijfde speler van The Saints die deze zomer Southampton gaat verlaten. Rickie Lambert, Adam Lallana en Dejan Lovren (Liverpool) en Luke Shaw (Manchester United) verlieten in een eerder stadium de ploeg van trainer Koeman al.

Update: 28-07-2014: 16:42:00

Chambers vertrekt definitief naar Arsenal. De Londenaren hebben de komst van de verdediger maandag gemeld via de officiële kanalen. "Ik ben ontzettend blij met mijn overgang naar Arsenal", zegt Chambers op de officiële clubwebsite van Arsenal. "Arsenal is een team dat ik door de jaren heen heb bewonderd wegens de speelstijl."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner