29.07.2014 19:15

Geen vertrekkende spelers meer bij Koeman

Trainer Ronald Koeman kan opgelucht ademhalen. Zijn nieuwe club Southampton is klaar met het verkopen van spelers, zo heeft voorzitter Ralph Krueger dinsdag verzekerd. "We hebben nu genoeg financiële middelen om de ploeg weer op te bouwen'', zei Krueger, die meteen van de gelegenheid gebruik maakte op Koeman te prijzen. "Hij en zijn staf doen vooralsnog geweldig werk.''

Southampton voorzitter Krueger laat weten dat de club geen intentie heeft om nog Jay Rodriguez en Morgan Schneiderlin te verkopen. Deze transferperiode vertrokken al vijf dragende spelers van Southampton en er is ook interesse voor Rodriguez en Schneiderlin. "Zij zullen onderdeel van het team zijn waar wij het seizoen mee gaan starten" aldus Krueger tegen SkySports. Daarmee wil de manager de speculaties van beide spelers naar Tottenham de kop indrukken. 

Southampton eindigde afgelopen seizoen onder trainer Mauricio Pochettino verrassend als achtste in de Premier League. Het succes heeft echter ook een keerzijde, want met Rickie Lambert, Adam Lallana, Dejan Lovren (allen Liverpool), Luke Shaw (Manchester United) en Calum Chambers (Arsenal) zijn deze zomer al vijf basisspelers vertrokken bij de 'Saints'.
 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner