16.08.2014 17:55

Beerens scoort bij debuut voor Hertha BSC

Roy Beerens heeft zijn debuut voor Hertha BSC opgeluisterd met een doelpunt. De van AZ overgekomen aanvaller maakte kort voor rust de 2-0 in de bekerwedstrijd bij Viktoria Köln. De Berlijners wonnen de wedstrijd in de eerste ronde van DFB Pokal met 4-2. De eveneens debuterende John Heitinga speelde net als Beerens de hele wedstrijd.

De Braziliaan Ronny zette Hertha na een half uur op voorsprong. Genki Haraguchi maakte even na rust 3-0. Viktoria Köln kwam daarna nog terug tot 2-3, maar een stunt zat er voor de ploeg uit de Regionalliga West (4e niveau) niet in. Julian Schieber schoot Hertha een kwartier voor tijd naar 4-2.

VfL Bochum zorgde voor de eerste verrassing in het bekertoernooi. De ploeg die vorig jaar 15e werd in de 2e Bundesliga versloeg thuis VfB Stuttgart door twee doelpunten van Simon Terodde.

Borussia Dortmund won met 4-1 bij Stuttgarter Kickers uit de 3e Bundesliga. Borussia Mönchengladbach versloeg FC 08 Homburg uit de Regionalliga Südwest met 3-1. Hannover 96 versloeg FC Astoria Walldorf uit dezelfde competitie met dezelfde cijfers.