23.08.2014 17:40

Hertha BSC geeft voorsprong weg

Jos Luhukay is zaterdag met Hertha BSC het Duitse voetbalseizoen begonnen met een gelijkspel. De ploeg van de Limburgse trainer, met de aanwinsten John Heitinga en Roy Beerens in de basis, gaf in het eigen Olympiastadion een voorsprong van 2-0 uit handen tegen Werder Bremen (2-2). Beerens luisterde zijn debuut in de Bundesliga op met een assist.

De aanvaller, overgekomen van AZ, stelde Julian Schieber na een kwartier in staat de score te openen. Toen Schieber kort na rust ook voor 2-0 zorgde, leek Hertha BSC op weg naar een flitsende seizoensstart. De bezoekers uit Bremen kwamen echter binnen 3 minuten op gelijke hoogte, door treffers van Assani Lukimya-Mulongoti en Franco Di Santo. Die laatste scoorde op aangeven van Eljero Elia.