29.08.2014 10:03

Xabi Alonso naar 'grote familie' bij Bayern

Bayern München heeft zich per direct versterkt met Xabi Alonso. De middenvelder, die overkomt van Real Madrid, zette zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis. Dat meldt de Madrileense club op het digitale thuis.

Xabi Alonso had donderdag persoonlijk al een principeakkoord bereikt met Bayern, waar hij ook al een medische keuring succesvol onderging. De 32-jarige Spanjaard tekent voor twee seizoenen en zou zo'n tien miljoen euro per jaar gaan verdienen.

De 113-voudig international verlengde zijn contract in Madrid onlangs nog tot medio 2016, maar door de komst van Kroos is de verdedigende middenvelder van gedachten veranderd. Bayern wil Xabi Alonso op de plek gaan zetten van Kroos, die juist de omgekeerde weg bewandelde. Die Rekordmeister wilde na de zware blessure van Javi Martinez en de kwetsuren van Thiago Alcantara en Bastian Schweinsteiger nog een nieuwe speler nodig voor de middenlinie.

Xabi Alonso is zeer tevreden met zijn nieuwe werkgever. "Ik ben trots dat ik op mijn leeftijd nog de kans krijg om voor deze grote club te spelen. Dat maakt me heel erg gelukkig", stelt de Spanjaard. "Ik heb van veel spelers gehoord dat Bayern als het ware één grote familie is, maar dat er wel een topsportcultuur heerst. Daar kan ik nu deel van uitmaken. Dat is geweldig", besluit de nieuwe aanwinst.

 

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner