03.09.2014 13:30

Foto van de Week: Debuut in Burnley

Ángel Di María werd voor een record bedrag door Manchester United weggeplukt bij Real Madrid. Nog nooit betaalde een Britse club 75 miljoen euro voor een speler. Afgelopen weekend debuteerde hij namens United.

Are you kidding me?

Het gezicht van Di María spreekt boekdelen. Wat is dit in godsnaam? Ángel werd Devil voor een Brits recordbedrag, maar zijn debuut in Burnley betekende nog niet de ommekeer voor het Manchester United van Louis van Gaal. Di María, die na zeventig minuten naar de kant werd gehaald, zag dat zijn nieuwe ploeg de wedstrijd in de slotfase niet naar zich toe kon trekken. Het bleef 0-0 in Burnley. United is daardoor na drie speelrondes met twee punten terug te vinden op de veertiende plaats.

Druk

De druk op de schouders van Di María is immens. Ondanks een goede voorbereiding loopt het momenteel totaal niet bij ‘The Red Devils’. De Argentijn werd binnengehaald als grote vedette die wel even het verschil ging maken. Bij vlagen zag men in Turf Moor de finesse van Di María, maar de middenvelder moest duidelijk even wennen aan zijn nieuwe ploeggenoten en de Premier League. De Argentijn zal echter niet zeuren over extra druk op zijn schouders. Di María koos er namelijk voor om met rugnummer 7 te gaan spelen. Het iconische nummer dat in het verleden door onder meer Cristiano Ronaldo, David Beckham en Éric Cantona werd gedragen.

Toekomst

Manchester United heeft, ondanks de matige start, nog tijd zat om zich te herpakken. Komend weekend wordt er ook in Engeland niet gevoetbald wegens de internationale onderbreking. Op 14 september mag United de wei weer in. De ploeg van trainer Van Gaal neemt het dan in eigen huis op tegen Queens Park Rangers. Laten we hopen dat Di María tegen die tijd een glimlach op zijn gezicht kan toveren en dat Van Gaal Manchester United op de rit heeft gekregen.

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner