05.09.2014 13:48

Mangala moet strijden voor basisplaats

Eliaquim Mangala was met 40 miljoen euro de duurste aankoop van Manchester City in deze zomer, maar de Fransman wacht nog altijd op zijn officiële debuut voor The Citizens. Trainer Manuel Pellegrini zegt dat de centrale verdediger geduldig moet zijn en voor zijn plekje moet vechten.

"Hij (Mangala) is een sterke verdediger, die erg snel is", zegt Pellegrini in Engelse media. "Hij is nog maar 23 jaar, dus hij kan nog veel verbeteren. Dat is waar we naar op zoek zijn. We helpen hem om hier in Manchester te aarden en na de interlandperiode zal hij kunnen spelen."

Het huidige centrale duo van Manchester City bestaat uit Martín Demichelis en Vincent Kompany. Laatstgenoemde is een onbetwiste basisspeler en Demichelis groeide het afgelopen seizoen uit tot een belangrijke kracht in het team van Pellegrini.

"We hebben ze alle drie (Kompany, Demichelis en Mangala) nodig. Wat ik heb gezegd over de aanvallers, geldt ook voor de verdedigers. We moeten veel wedstrijden spelen. Op dit moment spelen Demichelis en Kompany goed, maar dat betekent niet dat Mangala niet kan spelen", vervolgt de Manchester City-trainer. "Hij zal speeltijd krijgen – en daarna hangt het ervan af hoe hij presteert."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner