13.09.2014 15:39

Geen winnaar bij Arsenal - Manchester City

Manchester City en Arsenal hebben zaterdagmiddag in een meer dan interessant duel de punten gedeeld. In het Emirates Stadium eindigde de topper in de Premier League uiteindelijk in 2-2.

Arsenal opende de eerste helft sterk en kon in de twaalfde minuut al op voorsprong komen. Niemand minder dan aankoop Danny Welbeck had de 1-0 op zijn schoen, maar zijn stift over Joe Hart heen eindigde op de linkerpaal. De thuisploeg bleef het betere van het spel hebben, maar kreeg de deksel keihard op de neus toen Manchester City wel heel efficiënt bleek. Jesús Navas behield de rust aan de rechterkant en wachtte op het juiste moment om Kun Agüero met een lage bal te bedienen. De Argentijn dook op achter de Arsenal-verdedigers en rondde na een half uur spelen kalm af in de korte hoek: 0-1. De landskampioen van Engeland begon na het doelpunt beter te spelen en dat leidde tot gevaar in de zestien van Arsenal, maar gescoord werd er niet meer in de resterende minuten.

In de tweede helft was het opnieuw Arsenal dat het initiatief nam. Manchester City bleef echter vrij eenvoudig overeind tegen de uitbraken van de thuisploeg. Net nadat Manchester City iets meer uit de schulp kroop en een goede kans kreeg via Gaël Clichy, sloeg Arsenal toe. Jack Wilshere kreeg dicht bij de goal de bal in bezit en stifte knap over Hart heen. De landskampioen van Engeland leek de klap niet goed te verwerken, want een kwartier voor tijd kwam Arsenal zelfs op een voorsprong. Wilshere kopte op goed geluk de bal richting de tweede paal, waar Alexis met een heerlijke voetbeweging de 2-1 op het scorebord zette. De Chileense aanwinst vond met de binnenkant van de voet de verre kruising. Arsenal wilde de voorsprong bewaken met verdedigend voetbal, maar vijf minuten voor tijd kopte Martin Demichelis de 2-2 binnen. De Argentijnse mandekker stond volledig vrij in de zestien en vond de rechterhoek.

De laatste vijf minuten veranderden hierdoor in een loterij. Beide ploegen gingen vol voor de winst en Manchester City kwam daar nog het dichtste bij in de buurt. Invaller Calum Chambers, die de op het eerste oog ernstig geblesseerde Mathieu Debuchy verving, verkeek zich op een doorschietende bal en zag dat Aleksandar Kolarov keihard de linkerpaal raakte van dichtbij. Er kwamen maar liefst zes minuten blessuretijd bij en ook in de extra tijd was City dicht bij een treffer. Laurent Koscielny en Edin Džeko gingen beide voor een lange bal, maar uit de carambole eindigde het speeltuig wederom op de paal. Het hield maar niet op in Londen en er werd zelfs nog een doelpunt afgekeurd. Samir Nasri stond buitenspel na een poging op doel van Džeko.

Daarmee hield het dan toch echt op, waardoor Arsenal - Manchester City eindigde in 2-2. Het is het derde puntverlies van Arsenal, terwijl Manchester City nu tweemaal punten heeft verspeeld in de Premier League.

Door: Jos Boesveld