19.09.2014 11:07

Update: Debuchy mogelijk onder het mes

Arsène Wenger kan voorlopig geen beroep doen op Mathieu Debuchy. De Franse rechtsback liep zaterdagavond in de wedstrijd tussen Arsenal en Manchester City een enkelblessure op en diverse Britse media melden dat Debuchy twee maanden niet in actie kan komen.

In de 81e minuut van de wedstrijd liep de 29-jarige Debuchy, die deze zomer de overstap van Newcastle United naar Arsenal maakte, de blessure op. Zonder dat er een tegenstander in de buurt was, ging Debuchy met veel pijn na de grond. De Fransman moest op een brancard het veld verlaten en werd vervangen door Calum Chambers.

Twee minuten nadat Debuchy was uitgevallen, kreeg Arsenal de gelijkmaker om de oren (2-2). Wenger zei na afloop van de wedstrijd dat het uitvallen van de rechtsback een impact had op zijn team.

Update 11:07:53 19 september 2014: Debuchy mogelijk onder het mes

Mathieu Debuchy wordt mogelijk geopereerd aan zijn enkel. De Franse verdediger meldt zelf op Facebook dat hij vrijdag uitsluitsel krijgt. "Geen breuk, maar een gescheurde enkelband.. ik moet wachten tot vrijdag om te weten of ik een operatie nodig heb." Debuchy liep de blessure in het duel met Manchester City op.